Klaverkaas

De eerste Klaver Kaas zag in 1977 het levenslicht op een stolpboerderij in het dorpje Winkel. Inmiddels is de productie overgenomen door vakbekwame kaasmakers in een ultra moderne kaasfabriek. Vanuit dit kleine provinciestadje in Noord Holland worden de kazen verspreid over binnen- en buitenland, want de liefhebber van deze volle en romige kaas vind je ook buiten onze grenzen!
Vanaf 2005 heeft Klaver Kaas ook alle eigen geiten naar het bedrijf toe gehaald. Met een grote, luxe eigen stal hebben de geiten en koeien een goed onderkomen. Bovendien hebben de gebroeders Klaver hierdoor de productie van geitenmelk en koeienmelk geheel in eigen hand, wat de kazen alleen maar ten goede komt.
350 koeien en 2300 geiten zorgen voor de dagelijkse productie van ca. 16000 liter melk.
Van deze melk worden dagelijks zo’n 380 stuks, 5 kilo kazen gemaakt. Klaver Kaas is rijk aan aminozuren, de bouwstenen van eiwitten en spierweefsel die onmisbaar zijn voor een gezond menselijk lichaam.
Aan de basis van dit hoogwaardige product staat de zorg voor de dieren.
De koeien hebben de beschikking over een comfortabele ligboxstal (met watermatrassen) van waaruit zij zomers vrij de weide in kunnen lopen.
De geiten lopen “te scharrelen” in een zeer royale stal, want de mensen van Klaver Kaas willen met goede zorg en goede voeding vanaf het begin van de keten een goed eindproduct realiseren.