Speciaal aanbevolen

Op deze pagina houden we u op de hoogte van diverse (nieuwe) specialiteiten en aanbiedingen. Door op uw keuze te klikken, komt u terecht op de volgende pagina.

GEVULDE AARDAPPELS
MET KAAS

Bakvorm voor 6 muffins

-6 grote aardappels met schil
-12 plakjes bacon
-2 teentjes knoflook, in plakjes
-100 gram raclettekaas
-1 bol mozzarella
-80 gram geraspte kaas
-1 eidooier
-15 gram aardappelzetmeel
-1/2 tl zout
-olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210 gr. en snijd de raclette en mozzarella in reepjes.
Maak de aardappelen schoon en kook de aardappelen in zijn geheel, met schil, in een grote pan met water gedurende 40 min. tot deze zacht zijn.
Snijd ongeveer 1 cm van de top van de aardappelen af.
Wikkel de aardappelen in met baconplakjes en plaats deze deze met de dwars doorgesneden kant naar boven in de bakvorm.
Hol met een lepel via de platte kant de aardappelen voor het grootste gedeelte uit. De aardappelen hoeven vanbinnen niet helemaal leeg te zijn. Bewaar de inhoud in een schaal.
Vul de aardappelen met knoflook(naar smaak), de plakjes mozzarella en raclette en bestrooi deze tenslotte met de geraspte kaas.
Pak de schaal met de verwijderde aardappelen en voeg hieraan de aardappelzetmeel, eierdooier en zout toe. Prak en mix het dit tot het een glad geheel is.
Plaats de mix op een bakplaat met bakpapier en rol het plat. Snijd dit vervolgens in dikke reepjes. Besprenkel met olijfolie en plaats dit, samen met de aardappelen, in de oven.
Bak het geheel af gedurende 20 minuten.
Dip de “frieten” in de aardappelen.

Eet smakelijk!

RACLETTE

Raclette is een traditioneel Zwitsers gerecht, ontleend aan het Franse woord “racler” wat schrapen betekent. De oorsprong van deze kaas komt van herders. Tijdens hun weken lange tochten in de bergen kon geen vlees of brood worden meegenomen omdat dit snel bedierf. Om toch iets warms en voedzaam binnen te krijgen, verhitten ze de kaas bij een vuur en schraapten steeds iets van de zacht geworden bovenkant af en deden dit op gepofte aardappelen.

100 gram  1,59

KERST

Kerst en kaas zijn hele goede vrienden. Of dit nu bij een Kerstborrel is, of als heerlijke afsluiter van uw Kerstdiner; een mooi gevuld kaasplankje voelt zich erg thuis op de Kersttafel.
Ook dit jaar hebben wij weer enkele lekkere en bijzondere kaasjes voor u klaarliggen.
Kom kijken, ruiken en proeven en laat u overtuigen.

Tip: Laat de kaas minimaal een half uur voor gebruik op kamertemperatuur komen.

 

 

ROVETYM fermier

Dit verse geitenkaasje wordt traditioneel geproduceerd van mei tot oktober.
Het heeft door zijn vorm en smaak een echt eigen karakter; fris, aromatisch en bedekt met een takje tijm.
per stuk 5,25

 

PETIT VACHERIN

De Vacherin zoals u gewend bent, maar dan in een klein formaat.
Maar wel met zijn intense en bijzondere smaak!

per stuk   6,95

 

TOMME DES NOIX


De rijping van deze kaas vindt plaats in vochtige en koele kelders. De kaas ondergaat drie wasbeurten met walnotenlikeur. Hierdoor krijgt hij zijn specifieke berg/noten smaak.

100 gram  2,95

 

 

TALEGGIO TRADITIONALE

Deze taleggio van rauwe koemelk en wordt volgens eeuwenoude tradities, gemaakt van volle melk uit Lombardije. Hierna wordt hij gedurende 60 dagen vertroeteld in koele vochtige grotten. Heerlijk aroma en volle smaak.

100 gram 1,99

 

VALTUNT DELLA VALSASSINA

Deze bijzondere Italiaanse blauwaderkaas wordt geproduceerd uit volle koemelk rmet de eeuwenoude techniek van de “twee pasta’s”, dat wil zeggen, het combineren van lagen van de avond- en ochtendwrongel. De natuurlijke groen-blauwachtige vacht versterkt de zoete smaak van de kaas, die pittig wordt bij het ouder worden.
100 gram 2,85

FONTINA

Deze kaas wordt geproduceerd in het Aostadal en gemaakt van rauwe koemelk.
De koeien grazen op een hoogte waar de kruiden en het gras groeit, welke de kaas zijn bijzonder aroma geeft.
De smaak doet een beetje denken aan truffels , met een nootachtig aroma.
De Fontina is heel goed te gebruiken in de fondue; de Fonduta.
Dit is een kaasfondue variant op basis van melk, ei, fontina kaas en een beetje truffel.

100 gram 2,79