Speciaal aanbevolen

Op deze pagina houden we u op de hoogte van diverse (nieuwe) specialiteiten en aanbiedingen. Door op uw keuze te klikken, komt u terecht op de volgende pagina.

MOZZARELLA SALADE

 

voor 2 personen

-250 gram Buffelmozzarella
-4 Pomodori
-blaadjes basilicum
-olijfolie
-peper en zout

Bereiding:

Snijd de tomaten in plakken en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de mozzarella in plakken.
Schik de plakken tomaat en mozzarella om en om dakpansgewijs op borden.
Maal er royaal zwarte peper boven en bestrooi met zout. Besprenkel met de olie en garneer met de basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

BURRATA

Burrata is een Italiaanse verse kaas en komt oorspronkelijk uit Puglia en wordt gemaakt van mozzarella en verse room.
De buitenkant is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas een zeer romige en zachte smaak krijgt.

Heerlijk met rucola en/of serranoham.

250 gram 4,95

BELLA ITALIA!

Italië is niet alleen bekend om zijn klimaat, prachtige streken met evenzo prachtige plaatsjes, wijn en pasta’s, maar zijn kazen zijn ook niet te versmaden.
Speciaal voor u hebben wij een paar kaasjes uitgezocht om heerlijk mee te lunchen.

Tip: Laat de kaas minimaal een half uur voor gebruik op kamertemperatuur komen.

MOZZARELLA DI BUFFALA

De enige echte mozzarella, gemaakt van volle romige buffelmelk.
Heerlijk om te gebruiken als salade met tomaten en basilicum.
Verkrijgbaar in bollen van 125 gram en 250 gram.
125 gram   2,59
250gram   4.95

 

BURRATA

Heerlijk en romig kaasje, gemaakt van verse melk en extra room.
Verrukkelijk met sla en serranoham.

250 gram  4,95

 

SCAMORZA AFFUMICATA

Op beukenhout gerookte kaas.
Wordt ook wel eens gerookte mozzarella genoemd.
Heerlijk door een salade of pasta.

100 gram  1,69

 

 

TALEGGIO

Deze grot-gerijpte kaas uit het Noorden van Italië,
wordt geborsteld met grof zeezout.
Mede hierdoor en zijn rijping in grotten met een natuurlijk,
iets vochtige luchtcirculatie, ontstaat zijn kenmerkende romige,
zacht aromatische smaak.
Lekker op de pizza of door de pasta.
100 gram 1,89

FONTINA

Deze kaas wordt geproduceerd in het Aostadal en gemaakt van rauwe koemelk.
De koeien grazen op een hoogte waar de kruiden en het gras groeit, welke de kaas zijn bijzonder aroma geeft.
De smaak doet een beetje denken aan truffels , met een nootachtig aroma.
De Fontina is heel goed te gebruiken in de fondue; de Fonduta.
Dit is een kaasfondue variant op basis van melk, ei, fontina kaas en een beetje truffel.

100 gram 2,79