Speciaal aanbevolen

Op deze pagina houden we u op de hoogte van diverse (nieuwe) specialiteiten en aanbiedingen. Door op uw keuze te klikken, komt u terecht op de volgende pagina.

GORGONZOLA MET PEREN EN VIJGEN

voor 2 personen

100 gr. gedroogde vijgen
50 gr. hazelnoten
1 plak Gorgonzola van ca. 250 gram
2 rijpe handperen

Bereiding:

Kook de vijgen ongeveer 5 minuten in water en laat ze daarna een uur in dit water wellen. Laat ze vervolgens uitlekken.
Hak de vijgen in stukjes en de noten tot grove kruimels.
Houd een paar hele noten apart voor de garnering.
Schep de notenkruim en de vijgen door elkaar.
Snijd de Gorgonzola in 4 gelijke stukken.
Schil de peren vlak voor het opdienen zodat ze niet verkleuren.
Snijd de peren in vieren en verwijder de klokhuizen.
Snijd de parten in schijfjes.
Verdeel de stukken gorgonzola over de 2 borden en verdeel hierover
de schijfjes peer, het vijgen/notenmengsel en de hele noten.

Eet smakelijk!

UBRIACO ROSSO


Ubriaco in het Italiaans betekend “dronken”.
Deze bergkaas, gemaakt van koemelk, wordt geaffineerd in rode wijn.
De kaas rijpt 6 maanden bij een lage temperatuur, waardoor zijn aangename smaak en aroma ontstaat.
Erg lekker op een kaasplankje!

100 gram 3,25

BELLA ITALIA!

Italië is niet alleen bekend om zijn klimaat, prachtige streken met evenzo prachtige plaatsjes, wijn en pasta’s, maar zijn kazen zijn ook niet te versmaden.
Naast de algemeen bekende, hebben we ook wat bijzondere voor u geselecteerd.
Kom proeven en laat u overtuigen!

Tip: Laat de kaas minimaal een half uur voor gebruik op kamertemperatuur komen.

ROSSO DI LANGA

Deze gewassen korstkaas, wordt gemaakt van koe- en schapenmelk.
Zijn smaak is iets zoetig, mild, met een licht aroma van gedroogd gras.
Zijn rode korst is eetbaar.
100 gram 2,49

 

PROVOLONE SALAMINO

Deze kaas behoort tot de zgn. kneedkazen. (formaggi pasta filata)
Door zijn relatief korte rijping van 3 maanden, is deze Provolone is zacht van smaak.
Hierdoor is hij erg geschikt op een tosti, pizza of door de fondue.

100 gram  1,89

 

GORGONZOLA  DOLCE

De bekende Italiaanse blauwschimmel kaas.
50 dagen gerijpt. Heerlijk door een sausje, door de salade
of gewoon op een stokbroodje

100 gram   1,69

 

NERINA

Dit geitenkaasje dankt zijn naam ( kleine zwarte kaas) aan de zwarte korst.
Na de bereiding wordt dit kaasje ingesmeerd met as, waardoor zijn rimpelige, eetbare korst ontstaat.
De smaak is fris, met iets champignonachtig aroma.

per stuk  7,95

 

TALEGGIO

Deze grot-gerijpte kaas uit het Noorden van Italië,
wordt geborsteld met grof zeezout.
Mede hierdoor en zijn rijping in grotten met een natuurlijk,
iets vochtige luchtcirculatie, ontstaat zijn kenmerkende romige,
zacht aromische smaak.
100 gram 1,59

FONTINA

Deze kaas wordt geproduceerd in het Aostadal en gemaakt van rauwe koemelk.
De koeien grazen op een hoogte waar de kruiden en het gras groeit, welke de kaas zijn bijzonder aroma geeft.
De smaak doet een beetje denken aan truffels , met een nootachtig aroma.
De Fontina is heel goed te gebruiken in de fondue; de Fonduta.
Dit is een kaasfondue variant op basis van melk, ei, fontina kaas en een beetje truffel.

100 gram 2,79