Speciaal aanbevolen

Op deze pagina houden we u op de hoogte van diverse (nieuwe) specialiteiten en aanbiedingen. Door op uw keuze te klikken, komt u terecht op de volgende pagina.

BURRATA SALADE

Recept voor 2 personen

2 burrata à 125 gram.
ongeveer 70 gram parmaham of prosciutto
rucola
400 gram cherrytomaatjes of trostomaten
balsamico-azijn
olijfolie
peper en zout
ciabatta
Bereiding:
Haal de burrata voorzichtig uit de verpakking en laat deze goed uitlekken.
(Pas op dat de burrata niet openscheurt!)
Verdeel wat rucola op een bordje en leg daar de burrata voorzichtig op.
Snij de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de rucola.
Vermeng balsamicio, olijfolie, peper en zout met elkaar en verdeel dit
over de tomaatjes en burrata.
Leg daar overheen de ham.
Eet hierbij in olijfolie gedoopte ciabatta.

MAGOR

 

Deze kaas wordt gemaakt van laagjes MAscarpone en GORgonzola.
Romig en smeltend op de tong.
Te gebruiken op een toastje, in sauzen of over de pasta.

100 gram  1,79

CULINAIR ITALIË

Italië staat bekend om zijn pasta’s en pizza’s, maar ook om zijn lekkere tomaten, olijven, wijn, koffie, klimaat, natuur en cultuur en natuurlijk………. KAAS!
Iedere streek heeft zijn eigen kaasspecialiteiten, stuk voor stuk geweldige kazen.
Daarom besteden wij deze keer extra aandacht aan de Italiaanse kaas.

Tip: Laat de kaas minimaal een half uur voor gebruik op kamertemperatuur komen.

 

 

TALEGGIO

Grotgerijpte en met grof zeezout geborstelde kaas uit Noord-Italië (Lombardije). Romig en mild van smaak.
Ook lekker op een pizza!

100 gram   1,79

 

LA TUR

De naam van dit voortreffelijke kaasje uit gemengde melk (schaap, koe en geit) betekent letterlijk ‘de toren’.
Een intens romige verwennerij met een onweerstaanbaar delicaat karakter.

100 gram  2,49

 

GORGONZOLA  dolce

Een bijna smeerbaar zachte variant op de klassieke Gorgonzola. Een smaakvolle, licht pikante kaas.
Lekker op een stokbroodje, maar ook heerlijk door een sausje.

100 gram  1,59

 

PECORINO   fresco

Jonge schapenkaas uit de Toscane.
Lekker op een kaasplankje en lekker door salades.

100 gram 2,99

 

VALTUNT DELLA VALSASSINA

Deze bijzondere Italiaanse blauwaderkaas wordt geproduceerd uit volle koemelk rmet de eeuwenoude techniek van de “twee pasta’s”, dat wil zeggen, het combineren van lagen van de avond- en ochtendwrongel. De natuurlijke groen-blauwachtige vacht versterkt de zoete smaak van de kaas, die pittig wordt bij het ouder worden.
100 gram 2,85

 

 

 

FONTINA

Deze kaas wordt geproduceerd in het Aostadal en gemaakt van rauwe koemelk.
De koeien grazen op een hoogte waar de kruiden en het gras groeit, welke de kaas zijn bijzonder aroma geeft.
De smaak doet een beetje denken aan truffels , met een nootachtig aroma.
De Fontina is heel goed te gebruiken in de fondue; de Fonduta.
Dit is een kaasfondue variant op basis van melk, ei, fontina kaas en een beetje truffel.

100 gram 2,79